Vodkapasta Resepti

Löydä täydellinen vodkapasta resepti! Tämä nopea ja kermainen vodka pasta valmistuu vain 15 minuutissa. Täyteläinen kastike yhdistää tomaatin, vodkan ja kerman – täydellinen arki- ja juhla-illallisille.

1 pkt pastaa
1 sipuli hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 tl jauhettua mustapippuria
½ tl chilirouhetta
1/2 tl suolaa
2 rkl vodkaa
2 dl kermaa
2 rkl voita
100 g tomaattipyreetä
parmesaaniraastetta
basilikaa

Vodkapasta – Nopea ja Herkullinen Pääruoka

Vodkapasta on täydellinen valinta, kun tarvitset nopean ja maukkaan aterian. Tämä resepti valmistuu vain 15 minuutissa, ja se sopii sekä arki- että juhla-illallisille. Vodkapastan kermainen ja täyteläinen kastike yhdistää tomaatin, vodkan ja kerman täydellisesti, ja se maistuu erinomaisesti pastan kanssa.

**Ainekset (4 annosta):**- 400 g pastaa (esim. penne, spagetti tai tagliatelle)- 1 sipuli, hienonnettuna- 2 valkosipulinkynttä, hienonnettuna- 200 g tomaattipyreetä- 1 dl vodkaa- 2 dl kuohukermaa- 1 rkl voita- Suolaa, mustapippuria ja chiliä maun mukaan- Raastettua parmesaania ja tuoretta basilikaa tarjoilua varten- Valinnainen: mozzarellaa päälle

**Valmistusohje:**

1. Aloita keittämällä pasta suolavedessä pakkauksen ohjeiden mukaan. Anna pastan kypsyä al dente -tasoon.

2. Kuullota pannulla hienonnettu sipuli ja valkosipuli öljyssä tai voissa, kunnes ne ovat pehmeitä ja tuoksuvat hyvältä. Lisää tomaattipyree ja sekoita muutaman minuutin ajan, jotta maut yhdistyvät.

3. Kaada pannulle vodka ja anna kastikkeen hautua muutaman minuutin ajan. Lisää joukkoon kuohukerma ja voi, ja sekoita tasaiseksi. Anna kastikkeen kiehahtaa hetki.

4. Lisää valmis pasta kastikkeeseen ja sekoita huolellisesti. Mausta suolalla, mustapippurilla ja chilillä maun mukaan.

5. Viimeistele annos ripottelemalla päälle raastettua parmesaania ja tuoretta basilikaa. Jos haluat, voit lisätä päälle myös mozzarellan paloja.

**Tarjoilu:**Tarjoile vodkapasta kuumana ja koristeltuna tuoreella basilikalla. Sopivia lisukkeita ovat esimerkiksi valkosipulileipä tai kevyt vihersalaatti. Annos sopii erityisen hyvin italialaisen ruokailun tunnelmaan.

**Suositeltu viini:**Vodkapastan kanssa sopii erinomaisesti kevyt ja hedelmäinen punaviini, kuten Chianti tai Pinot Noir. Jos suosit valkoista viiniä, kokeile Sauvignon Blancia tai Pinot Grigiota.

**Valmistusaika: 15 minuuttia**

**Vinkkejä:**- Käytä laadukasta vodkaa, sillä se tuo kastikkeeseen hienovaraisen maun.- Jos haluat kastikkeesta vielä kermaisemman, voit lisätä hieman enemmän kuohukermaa.- Vodkapasta säilyy jääkaapissa muutaman päivän, joten voit valmistaa sen etukäteen ja lämmittää uudelleen tarjoilua varten.

Nauti tästä italialaisesta herkusta, joka yhdistää yksinkertaisuuden ja täyteläisen maun!

Tietoa reseptistä

valmistusaika: 
15 min
annosmäärä: 
4