Tuliset Spagetit

Koe tulinen spaghetti all’assassina, italialainen erikoisuus, jossa paseerattu tomaatti yhdistyy voimakkaisiin mausteisiin. Helppo ja nopea resepti vain 20 minuutissa!

800 g paseerattua tomaattia
loraus oliiviöljyä
1 rkl chilirouhetta
3 valkosipulinkynttä
400 g spagettia
mustapippuria
suolaa


Spagetti all’assassina on italialainen erikoisuus, joka tunnetaan voimakkaasta tulisuudestaan. Reseptin uskotaan saaneen alkunsa Apuliassa, jossa ravintolan asiakkaat antoivat kokille leikkisän lempinimen ”assassino” eli salamurhaaja ruoan polttavan maun vuoksi. Tästä juontaa juurensa nimi ”spaghetti all’assassina”!

1. Kaada paseerattu tomaatti pieneen kattilaan ja kuumenna se keskilämmöllä.

2. Kuumenna paistinpannulla runsaasti oliiviöljyä ja lisää pannulle valkosipulinkynnet sekä chilirouhe. Anna mausteiden tuoksua hetken öljyssä.

3. Lisää pannulle kauhallinen paseerattua tomaattia ja spagetit. Anna aineksien kuumentua hetken, ja lisää sitten pannulle muutama kauhallinen kuumaa tomaattikastiketta. Valmista pasta risottomaisesti eli anna nesteen imeytyä spagettiin ennen kuin lisäät seuraavan kauhallisen. Kääntele spagettia ajoittain, jotta se kypsyy tasaisesti.

4. Kun pasta on melkein valmista, poista valkosipulinkynnet ja nosta lämpöä. Anna spagetin pintaan muodostua hieman käristyneitä ja rapeita kohtia. Mausta lopuksi suolalla ja tuoreella mustapippurilla.

Annosmäärä: 4
Valmistusaika: 20 min



Tietoa reseptistä

valmistusaika: 
20 min
annosmäärä: 
4