Sienilasagne
Kokeile herkullista sienilasagnetta, joka on täydellinen syksyinen kotiruoka. Helppo valmistaa erilaisilla sienilajikkeilla. Löydä resepti ja valmistusohjeet täältä!
Sienikastike
1 l metsäsieniä: suppilovahveroita, tatteja ja/tai kantarelleja
2 isoa sipulia
2 valkosipulinkynttä
200 g yrttistä tomaattimurskaa
1 rkl timjamia ja oreganoa
suolaa ja mustapippuria
Juustokastike
5 dl kaurajuomaa
1/2 dl vehnäjauhoja
2 dl vegaanista juustoraastetta
paketti vegaanisia lasagnelevyjä
Syksyinen sienilasagne – täydellinen kotiruoka luonnon antimista! Tähän herkulliseen lasagneeseen voit käyttää erilaisia sienilajikkeita, mutta muista tarkistaa, että kaikki sienet ovat syötäviä. Jos et halua kerätä itse, valmiit sienet löytyvät myös kaupasta.
**Ainekset:**- 500 g erilaisia sieniä (esim. kanttarelleja, herkkusieniä tai suppilovahveroita)- 1 iso sipuli- 2 valkosipulinkynttä- 400 g tomaattimurskaa- 1 tl kuivattua timjamia- 1 tl kuivattua rosmariinia- suolaa ja mustapippuria maun mukaan- 12 lasagnelevyä- 100 g juustoraastetta (esim. emmental tai mozzarella)
**Juustokastike:**- 5 dl kaurajuomaa- 3 rkl vehnäjauhoja- 100 g raastettua juustoa (esim. cheddar)
**Valmistusohje:**
1. Esilämmitä uuni 200 °C asteeseen.
2. Valmistele sienikastike: Puhdista sienet huolellisesti ja hienonna ne sopivan kokoisiksi paloiksi. Kuullota sieniä isossa kattilassa keskilämmöllä, kunnes niistä on haihtunut enin osa nesteestä.
3. Kuutioi sipuli ja valkosipuli. Lisää ne sieniin ja kuullota vielä muutama minuutti. Kaada joukkoon tomaattimurska ja mausta timjamilla, rosmariinilla, suolalla ja mustapippurilla. Hauduta kastike kannen alla keskilämmöllä noin 10 minuuttia.
4. Valmistele juustokastike: Sekoita kaurajuomaan vehnäjauhot ja kuumenna seosta kattilassa koko ajan sekoittaen, kunnes kastike pak
sunee. Lisää joukkoon raastettu juusto ja sekoita, kunnes kastike on tasaista ja juusto on sulanut.