Savulohipasta

Kokeile tätä helppoa ja nopeaa kermaista savulohipastaa! Valmista herkullinen ateria vain 15 minuutissa. Täydellinen nopea päivällinen tai illallinen.

250 g tuorepastaa


1 sipuli


1 valkosipulinkynsi


voita paistamiseen


300 g savulohisuikale


2 dl kermaa


1/2 sitruunan mehu


suolaa ja pippuria


roseepippuria


yrttejä oman maun mukaan


1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipulit kuumalla pannulla voissa. Lisää lohisuikaleet pannulle ja paista niitä hetken aikaa.

2. Lisää kerma ja mausta kastike sitruunamehulla, pippurilla ja suolalla. Kiehauta kastike ja nosta pannu liedeltä, jotta kala pysyy mehevä eikä ylikypsy.

3. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan al dente -kypsäksi. Valuta pasta ja sekoita se kermaisen savulohikastikkeen joukkoon.

Hienonna pastan päälle tuoretta yrttiä, kuten persiljaa tai tilliä, oman maun mukaan.

Valmistusaika: 15 min
Annosmäärä: 3–4

Savulohipasta – Herkullinen yhdistelmä savustettua lohta ja pastaa

Savulohipasta on täydellinen valinta niin arjen iltapaloihin kuin juhlavampiinkin tilaisuuksiin. Tämä kermainen savulohipasta yhdistää savustetun lohen voimakkaan maun pehmeään pasta-annokseen, luoden tasapainoisen ja maukkaan aterian. Resepti on helppo valmistaa, ja se sopii erinomaisesti niille, jotka etsivät nopeaa mutta herkullista vaihtoehtoa. Savulohi pasta on myös terveellinen valinta, sillä savustettu lohi on täynnä hyödyllisiä ravintoaineita. Kun savulohi yhdistetään kermaiseen kastikkeeseen ja tuoreisiin yrteihin, syntyy makuelämys, joka varmasti miellyttää kaikkia.

Savulohipastan ainekset ja valmistus

Kermainen savulohipasta vaatii vain muutaman perusraaka-aineen, mutta laadukkaat ainekset ovat avainasemassa. Tarvitset savustettua lohta, pastaa (esim. tagliatelle tai penne) sekä kermaa tai crème fraîcheä kastikkeen pohjaksi. Lisäksi sipuli ja valkosipuli tuovat annokseen syvyyttä ja aromia. Jos haluat lisäväriä ja ravintoarvoja, voit käyttää vihanneksia, kuten parsakaalia tai pinaattia. Mausteeksi suositellaan tuoretta tilliä ja sitruunankuorta, jotka korostavat savulohen makua täydellisesti. Pastan tulisi olla al dente, jotta se imee kastikkeen maut parhaiten.

Savulohipastan valmistusvaiheet

Aloita keittämällä pasta suolatussa vedessä. Samalla kuullota sipuli ja valkosipuli öljyssä miedolla lämmöllä, kunnes ne ovat pehmeitä ja tuoksuavat ihania. Lisää savustettu lohi ja sekoita varovasti, jotta lohi säilyy kokonaisena. Kaada joukkoon kerma tai crème fraîche ja anna kastikkeen hautua hetki. Kun pasta on valmista, valuta se ja sekoita kastikkeen joukkoon. Anna pastan imeä makuja muutaman minuutin ajan. Mausta suolalla ja pippurilla, ja koristele tuoreilla yrteillä ennen tarjoilua. Tämä savulohi pasta on helppo valmistaa, mutta lopputulos on aina vaikuttava.

Muunnelmia ja tarjoiluvinkkejä

Savulohipasta on erinomainen pohja omien mieltymysten mukaiseen muokkaukseen. Voit lisätä annokseen esimerkiksi kapriksia, aurinkokuivattuja tomaatteja tai oliiveja tuomaan lisää makuja. Jos haluat kevyemmän version, voit korvata osan kermasta kasvisliemellä tai valita täysjyväpastan. Tarjoile pasta tuoreen salaatin ja leivän kanssa täydelliseksi ateriaksi. Viinien ystävät voivat yhdistää savulohipastan esimerkiksi Sauvignon Blanc -valkoviiniin, joka täydentää savulohen maun täydellisesti. Muista koristella annos tuoreilla yrteillä, kuten tillillä tai persiljalla, ennen tarjoilua – ne tuovat annokseen sekä makua että kauneutta.

Kermainen savulohipasta on siis monipuolinen ja helppo valmistaa, ja se sopii niin arkeen kuin juhlaankin. Kokeile tätä savulohi pasta -reseptiä ja nauti herkullisesta ateriasta, joka vie kielen mennessään!

Tietoa reseptistä

valmistusaika: 
15 min
annosmäärä: 
4