Savulohilasagne

Kokeile savulohilasagnetta – täyteläinen ja helppo uuniruoka, joka yhdistää savulohen, pinaatin ja kermaisen juustokastikkeen. Löydä resepti ja vinkit täydelliseen pinaatti lasagneen!

LOHI-PINAATTITÄYTE:

1 iso keltasipuli ja valkosipulinkynsi

500 g (2 pussia) savulohikuutioita

1 pieni purjoa

65 g baby pinaattia

ripaus suolaa ja pippuria

VALKOKASTIKE:

2 rkl vehnäjauhoja + 2 rkl voita

2 dl kermaa

1 dl mozzarella juustoraastetta

ripaus suolaa ja pippuria

KOKOAMISEEN:

8-10 kpl lasagnelevyjä

2 dl juustoraastetta

Mikäli et ole ennen kokeillut lohilasagnea on tässä helppo ja selkeä ohje sen tekemiseen. Kivaa lisämakua siihen tuo purjo, pinaatti ja valkosipuli. Raikas vihersalaatti sopii mainiosti annoksen kylkeen.

**Savulohilasagne – Täyteläinen ja Herkullinen Uuniruoka**

Savulohilasagne on täydellinen yhdistelmä täyteläistä savulohta, pehmeää pinaattia ja kermaista juustokastiketta. Tämä herkullinen ja ravitseva uuniruoka sopii mainiosti niin arkeen kuin juhlaan, ja se ilahduttaa varmasti koko perhettä. Savulohilasagne on monipuolinen ruokalaji, joka tuo vaihtelua perinteiseen lasagneen ja tuo esiin suomalaisen savulohen hienostuneen maun.

---

**Ainekset:**- Lasagnelevyt- Savulohikuutiot (tai tuore lohifilee)- Pinaatti- Sipuli- Purjo- Kerma- Juustoraaste- Voi- Vehnäjauho- Suola ja pippuri

**Suositeltu viini:** Valkoviini, kuten Chardonnay tai Sauvignon Blanc.

--
-

**Valmistusohje:**

1. Esilämmitä uuni 200°C asteeseen ja voitele uunivuoka valmiiksi. Jos käytät pakastelohta, muista nostaa se hyvissä ajoin ennen työstämistä jääkaappiin sulamaan. Voit halutessasi leikata lohikuutiot myös tuoreesta fileestä tai kokonaisesta kalasta. Tarkista silloin, ettei loheen jää ruotoja.

2. Valmista lohi-pinaattitäyte: Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota niitä kuumalla pannulla pienessä määrässä öljyä, kunnes sipulien rakenne vähän pehmenee. Lisää pannulle lohikuutiot. Kun lohi on saanut reippaasti väriä pintaan, lisää pannulle hienonnettu purjo ja pinaatti. Nosta pannu heti liedeltä syrjään.

3. Valmista valkokastike: Kuumenna voi kattilassa. Lisää joukkoon vehnäjauhot ja ruskista koko ajan sekoitellen, kunnes jauhoseos on saanut hasselpähkinäisen värin. Lisää kattilaan kerma ja kiehauta. Kun seos alkaa saostua, sulata joukkoon vielä juustoraaste. Mausta suolalla ja pippurilla.

4. Kokoa lasagne: Laita vuoan pohjalle ensin vähän valkokastiketta ja kerros lasagnelevyjä. Kerrostele vuokaan vuoron perään kerros lasagnelevyjä, lohitäytettä ja juustokastiketta. Päällimmäinen kerros tulee olla juustokastiketta, jotta pasta kypsyy myös lasagnen pinnalla. Ripottele pinnalle loppu juustoraastetta.

5. Paista pinaattista savulohilasagnea uunin alaosassa noin 35 minuuttia tai kunnes sen pinta on kauniin kullanruskea. Tarjoa savulohilasagnen kanssa tuoretta salaattia ja ranskalaista patonkia.

**Valmistusaika:** 40 min **Annosmäärä:** 4-6

---

**Savulohilasagne – Helppo ja Herkullinen**

Savulohilasagnen valmistus on yllättävän helppoa, vaikka lopputulos onkin hienostunut ja täyteläinen. Tarvitset vain laadukkaita raaka-aineita, kuten savulohta, pinaattia, lasagnelevyjä ja juustokastiketta. Lasagnen kerrokset kootaan vuokaan ja paistetaan uunissa, kunnes ne ovat täydellisen kypsiä ja pinta kauniin kullanruskea.

---

**Monipuoliset Ainesosat**

Savulohilasagne antaa tilaa luovuudelle keittiössä. Voit käyttää tuoretta tai kylmäsavustettua lohta, ja lisätä mukaan erilaisia vihanneksia, kuten kesäkurpitsaa, tomaatteja tai paprikaa. Pinaatti tuo lasagneen väriä ja ravinteita, ja juustokastike tekee siitä ihanan kermaisen ja täyteläisen. Voit myös kokeilla erilaisia juustoja, kuten mozzarellaa, parmesaania tai ricottaa, jotka tuovat ruokalajiin oman erityisen makunsa.

---

Tietoa reseptistä

valmistusaika: 
40 min
annosmäärä: 
6