Puttanesca-pasta

Valmista herkullinen puttanesca pasta nopeasti ja helposti. Resepti sisältää linssit, oliivit ja kaprikset. Tarjoile tuoreen pastan kanssa ja koristele parmesaanilla.

1 paketti tuorepastaa
2 rkl oliiviöljyä
Linssi-puttanescakastike
2 salottisipulia
4 anjovisfilettä
öljyä paistamiseen
1 rkl kuivattua oreganoa
2 dl kasvislientä
2 dl punaisia linssejä
1 purkki tomaattimurskaa
100 g Kalamata-oliiveja
2 rkl kapriksia
tuoretta lehtipersiljaa
Koristeluun
tuoretta basilikaa
parmesaaniraastetta
mustapippurirouhetta

1. Keitä pasta suolavedessä paketin ohjeiden mukaisesti al denteksi. Siivilöi valmis pasta ja mausta se oliiviöljyllä.

2. Valmista kastike: Kuori ja hienonna sipulit sekä leikkaa anjovis karkeiksi kuutioiksi. Kuullota sipulit ja anjovista pannulla muutaman minuutin ajan. Mausta oreganolla. Lisää kasvisliemi ja anna kastikkeen kiehua. Mittaa linssit kastikkeen joukkoon ja keitä niitä pienellä lämmöllä noin 5 minuuttia. Lisää tomaattimurska, oliivit ja kaprikset pannulle ja sekoita kevyesti. Anna kastikkeen hautua hiljalleen vielä noin 10 minuuttia. Sekoita lopuksi joukkoon hienonnettu lehtipersilja ja mausta tarvittaessa.

3. Tarjoile linssi-puttanesca tuoreen pastan kanssa. Koristele annos parmesaaniraasteella, tuoreella basilikalla ja rouhitulla mustapippurilla.

Valmistusaika: 35 minuuttia
Annosmäärä: 4

Tietoa reseptistä

valmistusaika: 
35 min
annosmäärä: 
4