Pestopasta Ohje

Löydä helppo pestopasta ohje, jossa yhdistyvät trofie-pasta, perunat ja vihreät pavut. Valmista herkullinen italialainen pestopasta nopeasti – vain 20 minuuttia!

noin 300-400 g trofie pastaa


noin 4 perunaa


150 g vihreitä papuja


suolaa keitinveteen



PESTO


1 iso ruukku basilikaa


1 dl pinjansiemeniä


2 valkosipulinkynttä


3 rkl oliiviöljyä


50 g pecorinoa


50 g parmesaania


pippuria




Tiesitkö, että peston kotikaupunki on Italian Genova? Italiassa Ligurian alueella pestopastaan lisätään usein perunoita sekä tuoreita vihreitä papuja. Pestopastassa suositaan trofie-pastaa!

1. Aloita kuorimalla perunat. Leikkaa perunat sekä vihreät pavut suupalan kokoisiksi paloiksi.

2. Laita runsaasti suolattua vettä kiehumaan ja lisää perunat kattilaan. Kun vesi kiehuu, lisää pasta ja vihreät pavut. Ota hieman pastan keitinvettä talteen myöhempää käyttöä varten.

3. Valmista pesto joko morttelilla tai tehosekoittimella. Lisää kulhoon tuoretta basilikaa, pinjansiemeniä, valkosipulinkynsiä ja oliiviöljyä. Mausta pippurilla ja raasta joukkoon juusto: puolet parmesaania ja puolet pecorinoa. Pelkkä parmesaanikin käy hyvin! Soseuta ainekset tasaiseksi ja varmista, että peston koostumus on tarpeeksi paksua, ei liian juoksevaa.

4. Kun pasta, perunat ja pavut ovat kypsiä, valuta ne ja sekoita joukkoon valmistettu pesto. Lisää vielä loraus talteen otettua keitinvettä ja sekoita tasaiseksi.

Annosmäärä: 4
Valmistusaika: 20 min



Tietoa reseptistä

valmistusaika: 
20 min
annosmäärä: 
4