Pestopasta

Valmista herkullinen pesto-pasta vain 20 minuutissa! Resepti sisältää paahdetut mantelilastut, tuoreen basilikan ja granaattiomenan. Täydellinen nopea ateria hintaan noin 3€ per annos.

1 paketti tuorepastaa
VIHREÄ MANTELIPESTO
100 g mantelilastuja
1 valkosipulinkynsi
ripaus suolaa
1 pussi basilikaa
50 g parmesaania
2 rkl oliiviöljyä
KORISTEEKSI
1 kourallinen granaattiomenan siemeniä

1. Esilämmitä paistinpannu kuumaksi. Lisää mantelilastut kuivaan pannuun ja paahda niitä koko ajan sekoittaen, kunnes ne saavat kultaisen värin. Kaada lastut talouspaperin päälle jäähtymään.

2. Laita puolet jäähtyneistä manteleista mortteliin yhdessä suolan ja valkosipulinkynnen kanssa. Murskaa ainekset hyvin yhteen. Säilytä puolet manteleista koristeluun myöhempää käyttöä varten.

3. Lisää basilikanlehtiä vähän kerrallaan mortteliin, sillä kaikki lehdet eivät mahdu kerralla. Lisää joukkoon raastettu parmesaani ja oliiviöljy. Mausta ja koostumusta tarkistaen lisää tarvittaessa suolaa, pippuria tai öljyä.

4. Leikkaa granaattiomena halki ja poista siemenet lusikalla. Suosittelemme tekemään tämän vaiheen lavuaarin päällä suojaten vaatteitasi, sillä granaattiomenasta roiskuu paljon mehua.

5. Keitä tuorepasta pakkauksen ohjeiden mukaisesti runsaassa suolavedessä. Kun pasta on kypsä, valuta vesi ja sekoita joukkoon pesto.

Tarjoile pasta lämpimänä loppujen paahdettujen mantelilastujen ja granaattiomenan siementen kera.

Valmistusaika: 20 min Annosmäärä: 2
-3 Hinta: noin 3€ per annos

Tietoa reseptistä

valmistusaika: 
20 min
annosmäärä: 
3