Pasta Puttanesca
Koe pasta puttanescan täydelliset maut! Tässä nopeassa reseptissä yhdistyvät anjovikset, oliivit ja kaprikset. Valmista herkullinen italialainen pastaruoka 20 minuutissa.
300 g spagettia
oliiviöljyä
4 isoa valkosipulinkynttä
2 punaista chiliä
n. 8 anjovis-/sardellifilettä
1 tlk tomaattimurskaa
3/4 dl kalamata-oliiveja
2 rkl kapriksia + 1 tl niiden lientä
½ dl tuoretta timjamia tai 1 rkl kuivattua timjamia
mustapippuria
1 rkl valkoviinietikkaa
Raastettua parmesaania ja basilikaa tarjoiluun
Pasta puttanesca on herkullinen italialainen pastaruoka, joka valmistuu nopeasti ja täynnä makuja!
1. Hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna öljyä pannulla ja lisää valkosipulinkynnet paistumaan miedolla lämmöllä.
2. Pilko chilit ja lisää ne pannulle valkosipulin joukkoon. Kuullottele muutama minuutti. Lisää anjovisfileet pannulle ja sekoita hyvin.
3. Lisää pannulle oliivit, kaprikset, tomaattimurska ja mausteeksi mustapippuri. Anna kastikkeen hautua miedolla lämmöllä, kunnes pasta on kypsää.
4. Keitä spagetti al denteksi eli niin, että se säilyttää napakan rakenteen. Valuta pasta ja sekoita se kastikkeen joukkoon.
5. Tarjoile pasta kuumana, koristeltuna tuoreella basilikalla ja ripoteltuna raastetulla parmesaanilla.
**Annosmäärä:** 4 **Valmistusaika:** 20 minuuttia
Pasta Puttanesca: Italialaisen keittiön helmi
Pasta puttanesca on yksi Italian tunnetuimmista pastaruokalajeista, joka tarjoaa voimakkaan ja monipuolisen makuelämyksen. Tämä napolilainen herkku on saavuttanut maailmanlaajuista suosiota nopeasti, ja sen valmistaminen on helppoa ja nopeaa. Pasta puttanesca on täydellinen valinta niille, jotka rakastavat rohkeita ja intensiivisiä makuja. Ruoan salaisuus piilee sen ainutlaatuisissa ainesosissa, kuten anjoviksissa, kapriksissa ja oliiveissa, jotka yhdessä luovat unohtumattoman makukokemuksen.
Pasta Puttanescan ainekset ja valmistus
Pasta puttanescan valmistaminen alkaa laadukkaiden raaka-aineiden valinnalla. Tarvitset spagettia, anjovisfileitä, valkosipulia, oliiveja, kapriksia, tomaattimurskaa ja hieman kuivattua chiliä. Nämä ainekset yhdistyvät täyteläiseksi kastikkeeksi, joka peittää pastan täydellisesti. Anjovikset tuovat suolaisen syvyyden, kaprikset lisäävät happamuutta, ja oliivit täydentävät makua umami-vivahteella. Käytä aina tuoreita ja laadukkaita raaka-aineita, sillä ne ovat avain herkulliseen lopputulokseen.
Pasta Puttanescan valmistusvaiheet
Pasta puttanescan valmistus on helppoa ja nopeaa. Aloita keittämällä pasta runsaassa suolavedessä al dente -kypsyyteen. Samaan aikaan kuumenna oliiviöljyä pannulla ja lisää hienonnettu valkosipuli sekä anjovisfileet. Paista, kunnes anjovikset alkavat sulaa ja valkosipuli on kullankeltaista. Lisää kaprikset, oliivit ja kuivattu chili, ja paista vielä hetki. Kaada joukkoon tomaattimurska ja anna kastikkeen hautua noin 10 minuuttia. Kun pasta on kypsää, valuta se ja sekoita kastikkeen joukkoon. Näin saat aikaan täydellisen pasta puttanesca -annoksen.
Tarjoilu ja vinkit pasta puttanescaan
Pasta puttanesca on parhaimmillaan tuoreena ja lämpimänä. Viimeistele annos tuoreella persiljalla tai basilikalla, jotka tuovat väriä ja tuoreutta. Jos haluat lisämaustetta, voit ripotella annokseen raastettua parmesaania. Tämä ruokalaji sopii sekä arki-illalliseen että juhlavampaan tilaisuuteen. Pasta puttanesca on niin täyteläinen, että se ei vaadi lisukkeita, mutta voit tarjota sen esimerkiksi yksinkertaisen vihreän salaatin kanssa. Muista, että tämän ruoan menestys perustuu laadukkaisiin raaka-aineisiin ja yksinkertaiseen valmistustapaan.
Kokeile pasta puttanescaa ja nauti italialaisen keittiön herkullisesta klassikosta!