Nieriä Uunissa

Valmista nieriä uunissa ja herkullinen kesäkurpitsapasta vain 30 minuutissa. Täydellinen resepti neljälle annokselle – nauti tuoreista aineksista ja helppoista ohjeista!

4 nieriäfileetä
2 sitruunaa
suolaa ja mustapippuria
rypsiöljyä
PASTA:
2 kesäkurpitsaa
1 sipuli
2 porkkanaa
1 dl rypsiöljyä
½ dl chilihiutaleita
suolaa ja pippuria

1. Esilämmitä uuni 175 asteeseen.

2. Valmistele nieri
ä: - Raasta sitruunan kuori (käytetään myöhemmin) ja leikkaa sitruuna viipaleiks
i. - Laita nieriäfileet uunivuokaan nahkapuoli alaspäin, mausta suolalla ja pippurilla, ja asettele päälle sitruunaviipaleet.
- Kaada päälle ohuena norona öljyä ja paista uunissa noin 20 minuuttia.

3. Valmista kesäkurpitsapasta:
- Hienonna sipuli ja porkkana, ja paista ne rypsiöljyssä miedolla lämmöllä noin viisi minuuttia.
- Lisää sipuli-porkkanaseokseen sitruunan kuori, chilihiutaleet, su
olaa ja pippuria. - Kiehauta kattilallinen kevyesti s
uolattua vettä. - Suikaloi kesäkurpitsasta pitkiä viipaleita juustohöylällä ja lisää ne kiehuvaan veteen 10–15 sekun
niksi. - Kaada vesi pois ja kääntele kesäkurpitsaviipaleita sipuli-porkkanaseoksessa.

4. Tarjoa kesäkurpitsapasta uunituoreen nieriän kera ja koristele tuoreilla sitruunalohkoilla.

Valmistusaika: 30 minuuttia.
Neljä annosta.

Tietoa reseptistä

valmistusaika: 
30 min
annosmäärä: 
4