Makaroonilaatikko
Valmista herkullinen makaroonilaatikko helpolla ohjeella! Tässä perinteisessä reseptissä jauheliha, sipuli ja juustoraaste yhdistyvät täydelliseen makuyhdistelmään. Täydellinen ruoka koko perheelle!
400 g makaronia
400 g naudan jauhelihaa
1 sipuli
3/4 tl suolaa
3/4 tl mustapippuria
1/4 tl maustepippuria
2 tl basilikaa
2 tl timjamia
MUNAMAITO
3 kananmunaa
7 dl maitoa
(tai 5 dl maitoa ja 2 dl kermaa)
1 tl suolaa
2 dl emmental-mozzarellajuustoraastetta
Makaronilaatikko on klassinen suomalainen herkku, joka sopii kaikille ikäisille. Tässä ohjeessa valmistat riittävän määrän perinteistä makaronilaatikkoa.
1. Keitä makaronit pakkauksessa olevien ohjeiden mukaisesti. Valuta keitinvesi huolellisesti.
2. Kuori sipuli ja hienonna se pieneksi.
3. Paista jauheliha pannulla omassa rasvassaan. Lisää sipulit pannulle ja jatka paistamista. Mausta suolalla, mustapippurilla, maustepippurilla, basilikalla ja timjamilla.
4. Sekoita kypsetyt makaronit ja jauhelihaseos keskenään. Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Valmista munamaito sekoittamalla munat ja maito keskenään, ja kaada seos vuokaan makaronien ja jauhelihan päälle.
5. Paista laatikkoa 175 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Ripottele juustoraaste vuoan pinnalle viimeisten 10 minuutin aikana, jotta juusto saa kauniin värin.
Valmistusaik
a: 1 tunti