Lohipasta

Kokeile herkullista lohipasta reseptiä, jossa lohi yhdistyy mustekalanmusteella värjättyyn pastaan. Helppo ja nopea ohje vain 20 minuutissa!

200 g musteella värjättyä kuivapastaa
1 rkl suolaa ja oliiviöljyä
Lohipohja
1 iso keltasipuli + 2 rkl voita
2 dl valkoviiniä
300 g merilohikuutioita
1 rkl hummerifondia
ripaus suolaa ja pippuria
Koristeeksi
2 rkl siianmätiä
herneenversoja

Pastaa syödään usein, ja se on aina herkullista. Reseptejä on lukemattomia, mutta oletko kokeillut suussa sulavaa lohta mustekalanmusteella värjätyn pastan kera? Jos et, tämä ohje on sinua varten. Mausteina käytetään hummerifondia ja valkoviiniä, mikä tekee annoksesta erityisen herkullisen ja näyttävän.

1. Aloita kiehumalla kattilallinen vettä pastaa varten. Mausta vesi suolalla ja lisää joukkoon hieman oliiviöljyä.

2. Valmistele lohipohja: Hienonna sipuli ja kuullota se voissa pannulla. Lisää pehmenneisiin sipulikuutioihin valkoviini ja anna seoksen kiehua ilman kantta, kunnes alkoholi on haihtunut. Lisää pannulle lohikuutiot ja anna niiden kypsyä muutaman minuutin ajan. Mausta joukkoon hummerifondi, suola ja pippuri. Tarkista lohikuutioiden kypsyys lusikalla ja nosta kastike liedeltä, kun lohi on melkein kypsää.

3. Keitä pasta suolavedessä pakkauksen ohjeiden mukaisesti al denteksi. Valuta pasta ja sekoita se lohipohjan joukkoon. Anna seoksen tekeytyä hetki ja maista, tarkistaen tarvittaessa suolan ja pippurin määrä.

Annostele pasta suoraan ruokalautasille ja koristele annokset siianmädillä ja tuoreilla herneenversoilla.

Valmistusaika: 20 min
Annosmäärä: 2-3

Lohi Pasta – Täydellinen Yhdistelmä Herkulliseen Viiniin

Lohi pasta on monipuolinen ja maukas ruokavalinta, joka sopii erinomaisesti viinin kanssa nautittavaksi. Lohipastan täyteläinen ja merellinen maku tarjoaa täydellisen pohjan viinien kanssa yhdistämiselle. Kun valitset viiniä lohipastan kanssa, on tärkeää huomioida ruoan valmistustapa ja käytetyt mausteet. Oikein valittu lohipasta viini -yhdistelmä korostaa sekä ruoan että juoman makuja, luoden unohtumattoman ruokakokemuksen.

Lohi Pasta Reseptit ja Viinivalinnat

Lohi pasta resepti voi vaihdella yksinkertaisista kermakastikkeista rikkaampiin versioihin, kuten sitruksiseen tai chiliä sisältäviin annoksiin. Jokainen resepti vaikuttaa viinivalintaan. Esimerkiksi kermainen lohipasta sopii erityisen hyvin täyteläisille valkoviineille, kuten Chardonnaylle, kun taas sitruksinen lohipasta yhdistyy täydellisesti raikkaisiin Sauvignon Blanciin. Lohi pasta viini -yhdistelmässä on tärkeää, että viini tukee ruoan makuja ilman, että se peittää niitä.

Miten Valita Viini Lohi Pastalle?

Viinin ja lohipastan makujen yhdistäminen voi olla todellinen nautinto. Oikea viini tuo esiin lohipastan rikkaat ja merelliset maut. Valkoviinit, kuten Pinot Grigio tai Riesling, ovat erinomaisia valintoja, sillä ne tasapainottavat pastan täyteläisyyttä. Jos haluat kokeilla jotain erilaista, kevyt punaviini, kuten Gamay, voi yllättää positiivisesti. Lohi pasta viini -yhdistelmä on parhaimmillaan, kun molemmat elementit täydentävät toisiaan harmonisesti.

Parhaat Viinit Lohi Pastalle

Lohi pasta tarjoaa monia mahdollisuuksia viinien kanssa yhdistämiseen. Suositeltuja valkoisia viinejä ovat esimerkiksi Viognier ja Chenin Blanc, jotka korostavat pastan herkullisuutta. Roséviinit, kuten Provencen rosé, tuovat ateriaan kesäisen raikkautta. Jos haluat kokeilla punaviiniä, valitse kevyt ja hedelmäinen vaihtoehto, kuten Beaujolais. Lohi pasta viini -yhdistelmä voi olla aidosti ainutlaatuinen, kun valinta tehdään huolella ja makuun perustuen.

Tietoa reseptistä

valmistusaika: 
20 min
annosmäärä: 
3