Linssibolognese

Kokeile linssibolognesea, täysin vegaanista vaihtoehtoa perinteiselle bologneselle. Helppo ja nopea resepti, joka sopii 4-6 hengelle. Nauti herkullisesta ateriasta!

400 g linssejä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 porkkana
400 g tomaattimurskaa
suolaa ja pippuria
ripaus pizzamaustetta
ripaus chilimaustetta
2 dl vettä
öljyä paistamiseen

Linssibolognese on herkullinen vegaaninen vaihtoehto perinteiselle spagetti bologneselle. Kokeile tätä reseptiä ja nauti maukkaasta ateriasta!

1. Aloita huuhdoelmalla linssit huolellisesti kylmän veden alla ja valuta ne kuiviksi. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipuli. Kuori porkkana ja raasta se kulhoon.

2. Kuullota sipuleita keskisuurella liedellä ja lisää porkkanaraaste sekaan. Kaada joukkoon tomaattimurska sekä tomaattipyree. Mausta suolalla, mustapippurilla ja muilla haluamillasi mausteilla, kuten pizzamausteella, yrteillä tai chilillä.

3. Lisää linssit ja vesi kattilaan ja hauduta seos kannen alla noin 15 minuuttia.

Tarkista linssien kypsyys ja tarjoile bolognese pastan kanssa. Koristele halutessasi tuoreella basilikalla.

Valmistusaika: 35 min.
Annosmäärä: 4-6

Tietoa reseptistä

valmistusaika: 
35 min
annosmäärä: 
6