Kurpitsapaistos
Valmista herkullinen kurpitsapaistos vain 35 minuutissa! Tässä yksinkertaisessa reseptissä myskikurpitsa yhdistyy piparjuurikerman ja tuorepastan kanssa. Täydellinen ateria neljälle.
1 paketti tuorepastaa
ripaus parmesaanimurua
suolaa ja pippuria
Maustettu kurpitsa
100 g ruokosokeria
1 tl chilijauhetta
2 rkl oliiviöljyä
1 pieni myskikurpitsa
Piparjuurikerma
2 dl kermaa
1 dl kasvislientä
1 dl ricottaa
1 kananmuna
2 tl piparjuuritahnaa
1. Lämmitä uuni 200 asteeseen.
2. Valmistele kurpitsa: Sekoita kulhossa sokeri, chilijauhe ja oliiviöljy. Kuori myskikurpitsa ja pilko se kuutioiksi. Pyörittele kurpitsanpalat mausteseoksessa ja asettele ne uunipellille. Paista uunin keskitasolla noin 10 minuuttia tai kunnes kurpitsa on pehmeää. Voitele lohkot lopuksi jäljellä olevalla mausteseoksella ja siirrä pelti sivuun. Laske uunin lämpötila 175 asteeseen.
3. Valmistele piparjuurikerma: Sekoita kerma, kasvisliemi, ricotta, kananmuna ja piparjuuritahna keskenään. Vatkaa seos voimakkaasti pallovatkaimella tai vispilällä, kunnes massa on tasaista.
4. Asettele kurpitsakuutiot syvään uunivuokaan ja levitä päälle tuorepasta. Kaada vuokaan piparjuurikerma ja mausta suolalla ja pippurilla.
5. Laita vuoka esilämmitettyyn uuniin ja paista noin 15 minuuttia tai kunnes pasta on kypsää ja täyte on hyytynyt kevyesti. Paistos saa olla hieman nestemäinen, sillä se jähmettyy jäähtyessään.
Tarjoile kurpitsa-pastapaistos parmesaanimurun ja kevyen vihersalaatin kera.
Valmistusaika: 35 minuuttia
Annosmäärä: 4