Kesäkurpitsapasta

Valmista helppo ja maukas kesäkurpitsapasta pinjansiemenillä ja vuohenjuustolla. Täydellinen pikaruoka 4 hengelle – noudata yksinkertaista ohjetta!

400 g spagettia
2 dl pinjansiemeniä
2 pientä kesäkurpitsaa
1 sipuli
1 dl sitruunanmehua
suolaa
mustapippuria
2 dl vuohenjuustoa
persiljaa koristeeksi

1. Keitä spagetti pakkauksen ohjeiden mukaisesti suolavedessä, kunnes se on al dente. Valuta huolellisesti.

2. Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla keskilämmöllä, kunnes ne ovat kullanruskeita ja tuoksuva. Siirrä ne sivuun odottamaan.

3. Leikkaa kesäkurpitsat puoliksi pitkittäin ja raasta ne ohuiksi suikaleiksi raastimen karkealla puolella. Poista lusikalla keskeltä siemenet ennen raastamista.

4. Kuori sipuli ja hienonna se pieniksi kuutioiksi. Kuullota sipulia öljyssä esilämmittämälläsi pannulla muutaman minuutin ajan. Lisää raastetut kesäkurpitsat ja paista niitä noin 5 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä. Mausta sitruunanmehulla, suolalla ja tuoreella mustapippurilla.

5. Lisää valutetut spagetit pannuun ja sekoita kaikki ainekset huolellisesti. Anna maustua hetki liedeltä otettuna.

6. Tarjoile annos kuumana, ripottele päälle vuohenjuustoraastetta, tuoretta
hienonnettua persiljaa ja paahdettuja pinjansiemeniä.

Tietoa reseptistä

valmistusaika: 
20 min
annosmäärä: 
4