Katkarapupasta

Kokeile helppoa tankoparsa pasta -reseptiä katkarapulla ja pestolla. Valmis vain 20 minuutissa – täydellinen nopea ja maukas ateria!

225 g vermicellejä + kasvislientä keittämiseen
200 g katkarapuja tai jättikatkarapuja
1 keltasipuli ja valkosipuli
1 nippu tuoretta parsaa
loraus oliiviöljyä + voita paistamiseen
1 sitruunan kuori ja mehua
ripaus suolaa ja mustapippuria
2 rkl vihreää pestoa
tuoretta korianteria viimeistelyyn
+ parmesaanimurua tarjoiluun

1. Keitä vermicellit pakkauksen ohjeen mukaisesti kasvisliemessä. Siivilöi keitetyt nuudelit ja kaada ne takaisin kattilaan odottamaan.

2. Sulata katkaravut noin 10 minuuttia ennen valmistusta tai sulata ne juoksevan veden alla. Purista katkaravuista ylimääräinen neste ja kuivaa ne huolellisesti talouspaperilla.

3. Kuori ja hienonna sipulit. Huuhtele ja kuori parsat. Poista parsan alaosasta puinen osa ja viipaloi jäljelle jäänyt osa. Kuullota sipulit kuumalla pannulla oliiviöljyssä, kunnes ne pehmenevät. Lisää pannulle viipaloidut parsat, voi, sitruunan raastettu kuori ja mehu. Peitä pannu kannella ja anna parsojen kypsyä höyryssä, heiluttele pannua aika ajoin.

4. Kun parsa on melkein kypsää, lisää pannulle katkaravut. Paista seosta muutama minuutti ilman kantta, jotta katkaravut saavat hieman väriä. Lisää mausteet ja maista, tarkista maku.

5. Sekoita katkarapu-parsapaistokseen kypsennetyt vermicellit ja valmis pesto. Sekoita huolellisesti ja lisää tarvittaessa lisää sitruunamehua tai oliiviöljyä maun mukaan.

Viimeistele annos tuoreella korianterilla ja tarjoile parmesaanimurun kera.

Valmistusaika: 20 minuutti
a Annosmäärä: 3–4

Helppo ja herkullinen tankoparsa pasta

Haluatko nauttia nopeasta ja maukkaasta ateriasta? Tankoparsa pasta, eli katkarapu pestopasta, on täydellinen valinta! Tämä ruoka valmistuu vain muutamalla laadukkaalla raaka-aineella, kuten tuoreilla katkaravuilla, basilikalla, valkosipulilla, pinjansiemenillä, parmesaanijuustolla ja oliiviöljyllä. Tuoreet ainekset ovat avainasemassa, sillä ne tuovat esiin ruoan rikkaat ja vivahteikkaat maut. Ennen valmistuksen aloittamista varmista, että katkaravut on puhdistettu ja kuorittu, ja kaikki tarvittavat ainekset ovat valmiina. Näin tankoparsa pasta valmistuu nopeasti ja vaivattomasti. Älä unohda keittää pasta al dente -muotoon, jotta se imee peston mausteet täydellisesti.

Valmistusvaiheet: katkarapu pestopasta

Katkarapu pestopastan valmistus alkaa peston tekemisellä. Sekoita basilika, valkosipuli, pinjansiemenet ja parmesaanijuusto tehosekoittimessa. Lisää oliiviöljyä vähitellen, kunnes saat tasaisen ja tuoreen tahnan. Mausta pesto suolalla ja pippurilla oman maun mukaan. Seuraavaksi keitä pasta runsaassa suolatussa vedessä. Samalla kun pasta kypsyy, kuumenna kattilassa tilkka oliiviöljyä ja paista siinä katkaravut muutaman minuutin ajan, kunnes ne ovat kypsiä ja vaaleanpunaisia. Valuta pasta ja sekoita se peston ja katkarapujen kanssa. Tankoparsa pasta on nyt valmis tarjoiltavaksi! Varmista, että kaikki ainekset ovat tasaisesti sekoittuneet, ja tarjoile ateria heti parhaan makuelämyksen saavuttamiseksi.

Tarjoiluideoita valkosipuli-katkarapupastalle

Valkosipuli-katkarapupasta on monipuolinen ruoka, joka sopii niin arki- kuin juhla-aterioihin. Tarjoile se yksinkertaisesti raikkaan vihersalaatin kera tai lisää annokseen paahdettuja kirsikkatomaatteja ja rucolaa väriä ja makua tuomaan. Tankoparsa pasta on myös erinomainen valinta brunssipöytään, kun haluat tarjota jotain erityistä. Viimeistele annos ripottelemalla päälle paahdettuja pinjansiemeniä ja raastettua parmesaania. Tämä ruoka on parhaimmillaan juuri valmistettuna, mutta se säilyy hyvin myös lounasrasioissa, jolloin voit nauttia siitä kylmänäkin.

Terveelliset puolet: tankoparsa pasta

Katkarapu pestopasta ei ole vain herkullinen, vaan myös terveellinen valinta. Katkaravut ovat vähäkalorisia ja proteiinipitoisia, mikä tukee lihasten hyvinvointia. Lisäksi ne sisältävät omega-3-rasvahappoja, jotka ovat tärkeitä sydämen terveydelle. Pesto puolestaan tarjoaa terveellisiä rasvoja oliiviöljystä ja antioksidantteja basilikasta. Tämä tekee tankoparsa pastasta sekä maukkaan että ravintorikkaan aterian. Nauttien katkarapu pestopastaa, saat jokaisella haarukallisella sekä makuelämyksen että tärkeitä ravintoaineita.

Tietoa reseptistä

valmistusaika: 
20 min
annosmäärä: 
4