Kalkkunalasagne

Kokeile herkullista kalkkunalasagnetta! Tässä yksinkertaisessa reseptissä yhdistyvät vähärasvainen kalkkuna ja täyteläiset mausteet. Valmista nopeasti ja nauti perheesi kanssa.

TÄYTE
1/2 kpl juuriselleriä
2 kpl porkkanaa
1 paketti kalkkunan paistijauhelihaa
2 rkl öljyä
1 kpl sipulia
suolaa ja pippuria
2 rkl basilikaa
1 pkt tomaattimurskaa
1 pkt koskenlaskija-sulatejuustoa
2 dl vettä
KOKOAMISEEN
6-8 kpl lasagnelevyjä
1 pss juustoraastetta

Lasagne on klassinen italialainen herkku, joka sopii erinomaisesti erilaisiin juhliin ja perheaterioihin. Vähärasvainen kalkkuna tuo ruokaan kevyen ja maukkaan vaihtelun!

1. Esilämmitä uuni 190 asteeseen. Raasta selleri ja porkkana hienoksi raasteeksi. Pilko sipulit pieneksi kuutioiksi.

2. Kuumenna öljy suurella pannulla ja ruskista kalkkunajauheliha siinä. Lisää joukkoon pilkotut sipulit ja kuullota ne hieman pehmeäksi.

3. Lisää pannulle juuresraaste sekä mausteet, kuten suola, pippuri ja valkosipulijauhe. Sekoita hyvin.

4. Madalla lämpöä ja lisää tomaattimurska, vesi sekä koskenlaskija. Sekoita tasaiseksi ja anna hautua noin 10 minuuttia, kunnes kastike on tiivistynyt.

5. Jos haluat täytteen juustoiseksi ja venyväksi, voit lisätä joukkoon vielä kourallisen juustoraastetta ja sekoittaa sen sulamaan.

6. Kokoa lasagne vuokaan: levitä vuoan pohjalle ohut kerros kalkkunakastiketta ja aseta päälle lasagnelevyt. Toista kerroksia vuorotellen, kunnes levyt loppuvat. Päällimmäiseksi tulee kalkkunakastike.

7. Ripottele päälle runsaasti juustoraastetta ja paista uunissa noin 25–30 minuuttia, kunnes juusto on kultainen ja pasta kypsää. Anna lasagnen vetäytyä huoneenlämpöön noin 5 minuuttia ennen tarjoilua.

Tarjoile lasagne lämpimänä esimerkiksi tuoreen salaatin kera.

Valmistusaika: 45 minuutti
a Annosmäärä: 4–5

Tietoa reseptistä

valmistusaika: 
45 min
annosmäärä: 
5