Hamppupestopasta
Valmista herkullinen hamppupestopasta puolikuivatuilla tomaateilla. Tässä yksinkertaisessa reseptissä yhdistyvät täyteläiset maut ja helppo valmistus. Nauti ruoasta heti lämpimänä!
400g vegaanista tuorepastaa
Puolikuivatut tomaatit
1 rasia kirsikkatomaatteja
2 rkl oliiviöljyä
suolaa mustapippuria
sokeria
Hamppupesto
2 dl kokonaisia hampunsiemeniä
1 dl kylmäpuristettua öljyä
1 puntti basilikaa
2 valkosipulinkynttä
1 dl vegaanista parmesaaniraastetta
1. Valmistele puolikuivatut tomaatit: Tämän vaiheen voit suorittaa jo edellisenä päivänä. Leikkaa kirsikkatomaatit puoliksi ja aseta ne uunipellille. Kastele tomaatit oliiviöljyllä, ripottele päälle suolaa, pippuria ja hieman sokeria. Kuivaa tomaatit 120 asteisessa uunissa noin kolme tuntia. Anna jäähtyä.
2. Valmista pesto: Paahda hampunsiemenet kuivalla pannulla, kunnes ne saavat kultaisen värin ja tuoksuvat paahteisilta. Mittaa kaikki peston ainekset sekoitinkulhoon ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi. Maista pesto ja lisää tarvittaessa öljyä tai suolaa.
3. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaisesti ja valuta huolellisesti. Sekoita valmistettu hamppupesto keitetyn pastan joukkoon. Koristele annos puolikuivatuilla tomaateilla ja tuoreella basilikalla. Tarjoile välittömästi lämpimänä.
Valmistusaika: 25 minuuttia + 3 tuntia tomaattien kuivaamiseen
Annosmäärä: 4