Cannelloni-resepti

Tutustu cannelloniin, italialaiseen pastaruokaan, joka vie makumatkalle! Resepti, vinkit ja tarjoiluehdotukset täydelliseen annokseen. Kokeile itse ja nauti herkullisesta cannellonista.

12 cannelloniputkea


500 g tomaattimurskaa


2 dl ruokakermaa


2 dl juustoraastetta



TÄYTE


400 g naudan jauhelihaa


1 sipuli


2 valkosipulinkynttä


oliiviöljyä paistamiseen


ripaus suolaa ja pippuria


Suussa sulavat cannellonit vievät makumatkalle Italiaan!Cannelloni on lasagnen serkku, jossa täyte laitetaan pastaputkien sisään.

1. Esilämmitä uuni 225 asteeseen ja valmista jauhelihakastike. Kuullota hienonnettu sipuli ja valkosipuli. Lisää jauheliha ja ruskista. Mausta suolalla, pippurilla sekä haluamillasi yrteillä (esim. oregano, rosmariini, basilika).

2. Laita täytettä cannelloniputkien sisään työntäen veitsen kärjellä tai lusikalla. Täytä kaikki putket ja lado ne sitä mukaan uunivuoalle.

3. Kaada putkien päälle kerma ja tomaattimurska. Kuorruta juustoraasteella. Kypsennä cannelloneja 225-asteisen uunin alatasolla 20-30 min, kunnes ruoka on pinnaltaan kauniin kultainen.

Valmistusaika: 1 h Annosmäärä: 4

---

**Cannelloni – klassinen italialainen herkku**

Cannelloni on yksi italialaisen keittiön rakastetuimmista ruoista. Tämä täytetty pastaruokalaji tarjoaa herkullisen ja täyteläisen makuelämyksen, joka sopii niin arkeen kuin juhlaan. Tässä tekstissä kerromme, miksi cannelloni on niin suosittu ja annamme vinkkejä täydellisen annoksen valmistamiseen.

---

**Miksi valita cannelloni?** Cannelloni on monien suosikki sen monipuolisuuden ja herkullisuuden vuoksi. Tämä ruokalaji yhdistää täytetyt pastaputket maukkaaseen kastikkeeseen ja juustoon, luoden vastustamattoman kokonaisuuden. Cannellonit ovat myös helppoja valmistaa etukäteen, mikä tekee niistä erinomaisen valinnan kiireisiin päiviin tai juhlaviin illallisiin. Uunissa kypsyvä ruoka vaatii vain vähän aktiivista valmistusaikaa, joten se sopii hyvin kiireiseenkin aikatauluun.

---

**Vinkit täydellisen cannellonin valmistamiseen**

1. Valitse laadukkaat raaka-aineet: Käytä tuoreita ja laadukkaita raaka-aineita, kuten hyvää jauhelihaa, tuoreita yrttejä ja laadukasta pastaa, parhaan maun saavuttamiseksi.

2. Mausta huolellisesti: Mausteet, kuten valkosipuli, oregano ja basilika, tuovat ruokalajille syvyyttä ja aromia.

3. Täytä putket kunnolla: Varmista, että täytät cannellonit tasaisesti, jotta jokaisessa haukussa on riittävästi täytettä ja makua.

---

**Cannelloni perinteisin maustein** Yksi cannellonin salaisuuksista piilee perinteisten mausteiden ja laadukkaiden raaka-aineiden käytössä. Valkosipuli, oregano ja basilika ovat olennainen osa tämän ruokalajin makumaailmaa. Nämä mausteet tuovat ruoalle syvyyttä ja aromia, joka tekee siitä erityisen herkullisen. Maustaminen kannattaa tehdä huolella, jotta maut pääsevät oikeuksiinsa. Voit myös kokeilla lisätä muita lempimausteitasi, kuten rosmariinia tai timjamia, tuomaan oman twistinsä makuun.

---

Aurajuustolla Täytetyt Cannelonit: Täydellinen Ainesosavalikoima

Aurajuustolla täytetyt cannelonit tarjoavat herkullisen makuelämyksen, joka yhdistää täyteläisen juuston ja täyteläisen pastan. Tämän ruokalajin valmistamiseen tarvitset laadukkaat ainesosat, jotka luovat harmonisen makuyhdistelmän. Tärkein ainesosa on tietenkin aurajuusto, joka tuo ruoalle sen voimakkaan ja tunnusomaisen maun. Lisäksi tarvitset cannelloni-pastaputkia, jotka täytetään herkullisella juustoseoksella. Tomaattikastike toimii ruoan pohjana, ja sen voi maustaa esimerkiksi valkosipulilla, sipulilla sekä tuoreilla yrteillä kuten basilikalla ja oreganolla. Kermaviili tai creme fraiche lisäävät täytteeseen kermaisuutta ja pehmeyttä. Lopuksi raastettu parmesaani kruunaa annoksen, kun se ripotellaan päälle ennen uuniin laittoa.

Helppo Ohje Aurajuustolla Täytettyjen Cannelonien Valmistukseen

Aurajuustolla täytettyjen cannelonien valmistus on helppoa ja nopeaa. Aloita esilämmittämällä uuni 200 asteeseen. Sillä välin valmista täyte sekoittamalla aurajuusto, ricotta ja hienonnetut tuoreet yrtit. Täytä cannelloni-pastaputket tällä juustoseoksella. Kun putket ovat täytetty, aseta ne uunivuokaan ja kaada päälle tomaattikastike, joka on maustettu valkosipulilla ja sipulilla. Ripottele päälle raastettua parmesaania ja paista uunissa noin 30 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja saanut kauniin kultaisen värin. Tarjoile cannelonit heti paistamisen jälkeen, kun ne ovat kuumia ja juusto kuplii päällä.

Tarjoiluvinkit Aurajuustolla Täytetyille Canneloneille

Aurajuustolla täytetyt cannelonit sopivat erinomaisesti sekä arki- että juhlaruoaksi. Tarjoile ne tuoreen vihersalaatin kera, joka tuo raikkautta ja keveyttä annokseen. Lisukkeeksi voit valita paahdetun valkosipulileivän, joka täydentää ruoan makuja täydellisesti. Juomaksi suosittelemme kevyttä valkoviiniä, joka korostaa aurajuuston täyteläisyyttä. Cannelonit ovat myös erinomainen valinta buffet-pöytään, sillä ne voidaan valmistaa etukäteen ja lämmittää uudelleen ennen tarjoilua.

Aurajuustolla Täytettyjen Cannelonien Ravintoarvot

Aurajuustolla täytetyt cannelonit tarjoavat monipuolisia ravintoarvoja. Aurajuusto on erinomainen kalsiumin ja proteiinin lähde, mikä tekee ruokalajista täyttävän. Kermaviili tai creme fraiche lisäävät annoksen rasvapitoisuutta ja kermaisuutta. Cannelloni-pastaputket tarjoavat hyviä hiilihydraatteja, jotka antavat energiaa. Tomaattikastike ja tuoreet yrtit tuovat annokseen vitamiineja ja antioksidantteja. Nauti tätä herkullista ruokalajia kohtuudella, jotta saat siitä kaikki ravitsemukselliset hyödyt ilman liiallista kalorimäärää.

Tietoa reseptistä

valmistusaika: 
60 min
annosmäärä: 
4